Adaptační kurz

Adaptační kurz

Od 16. – 20. 9. jsme absolvovali druhý adaptační kurz v režii naší školy. Vzhledem k tomu, že v 6. třídách je velký počet dětí, byli jsme nuceni změnit lokalitu. Areál, kde kurz proběhl, se osvědčil. Největší nedostatek v podobě nezateplených chatek bude do příštího roku díky renovaci odstraněn a my bychom měli mít k dispozici velký, oplocený areál na kraji lesa, s klubovnou, jídelnou, třemi hřišti a obrovskou loukou, kde se většina aktivit odehrává.

Žáci si během 3 dnů navrhli vlajku a pravidla třídy, protože bez pravidel, jak všichni víme, vládne chaos. Hráli také mnoho her, při kterých se blíže poznávali nejen mezi sebou, ale s třídními učiteli, a samozřejmě nechyběly aktivity sportovní, při kterých musela spolupracovat celá třída. Zvládli to povětšinou skvěle, s úsměvem a bez velkých dohadů.

Přestože nám letošní kurz trochu kazilo počasí, podle ohlasů to vypadá, že se i přesto většině dětí líbil. Z našeho pohledu splnil svůj účel. Taková akce je organizačně po všech stránkách náročná, ale práce s dětmi, za vydatné podpory třídních, která je náplní kurzu, pomůže zlepšit klima ve škole, vzájemnou spolupráci a s tím jde ruku v ruce hladší průběh výuky.

Všichni, kdo se kurzu zúčastnili, ať už jako lektoři, třídní učitelé či paní asistentky, se shodli, že děti byly skvělé. Všechny se více či méně (podle povahy a situace) zúčastňovaly všech aktivit a až na několik málo rozmíšek, které třídní učitelé vyřešili, nedošlo k žádné dramatické situaci. Zkrátka bezva žáci z bezva školy.

Doufáme, že i Vy všichni to tak vnímáte, protože „MY NA TOM MAKÁME“, aby nám všem bylo ve škole fajn, a pokud máte připomínky, budeme rádi, pokud nám je sdělíte na email: eva. jandova@kameniceskola.cz. Jsme rádi za každou zpětnou vazbu, i kritika posouvá všechny projekty vpřed.

Děkujeme tímto také ještě jednou všem, kteří nás podpořili, děkujeme všem, kteří se zúčastnili, děkujeme všem, kteří pomáhali, anebo nám dali prima tipy na další aktivity a děkujeme také vám všem, kteří jste v týdnu, kdy se adapťák konal, suplovali.

Za rok se těšíme zase!

Za organizační tým Mgr. Eva Jandová

 

Adresa

Základní škola Kamenice
Ringhofferova 57
251 68 Kamenice
49°54’5.485″N, 14°34’54.039″E
Od 1. 1. 2022 náš web používá pouze technické cookies potřebné pro chod webu. O případné změně Vás budeme informovat.

Kontakty

telefon: +420 323 673 103
mobil: +420 731 449 238
e-mail: info@kameniceskola.cz
IČO 43755089
IZO 600052354
Datová schránka: wkfpdp6

Zřizovatel

Obec Kamenice
Ringhofferovo náměstí 434
251 68 Kamenice